Om oss

Bildnamn

Vi startade en traditionell mekanisk verkstad 2004. Idag driver vi E-handel och en butik i Sorsele med både egna och andras produkter i sortimentet. Vår egen produktion är långt ifrån högteknologisk men den fyller ett behov av rejäla och praktiska lösningar. Vårt företag fick namnet Lappland Allservice eftersom vi finns i landskapet Lappland och vår ursprungsidé var att fixa både det ena och det andra - allservice.

Mycket har hänt sedan starten och sedan 2012 säljs våra egna produkter under varumärket Eldmark.
Eldmark är också namnet på vår butik i Sorsele.

Det tillverkande företaget, Lappland Allservice AB, startade vi sommaren 2004. Då lämnade vi tryggheten med fast anställning vid kusten för en oviss framtid i norrlands inland. Vår verkstad ligger ca 1 mil från Sorsele, stax intill Gautsträsk som är en del av Vindelälven.

Vår ambition var att driva en traditionell mekanisk verkstad. Det gör vi till viss del fortfarande men viktigast är våra egna produkter. Ett avgörande projekt som bidrog till vår satsning på egna produkter var Pakistanprojektet.

Historik

Lars och Wilhelm på verkstan

På Örnäsudden startades verksamheten redan på 40-talet av Vilhelm Öhrnell. 1965 bildades aktiebolag och sonen, Lars Öhrnell, som tagit ingengörsexamen, blev delägare. Verksamheten varierade under åren, bland annat konstruerades och tillverkades maskiner för både träindustri och transportnäring. När Vilhelm pensionerats drev Lars bolaget vidare till sin bortgång, hösten 2003.

Hitta till oss

Idag är avstånd inte så viktiga, vi är inte längre bort än ett telefonsamtal, ett meddelande via mejl eller genom ett köp i vår E-butik. Planerar du en resa förbi Sorsele, slå en signal innan så försöker vi se till att butiken är bemannad.

Samarbeten

Vi är en stolt leverantör till Sorselestugan som i över 40 år har tillverkat enkla byggsatser för attefallshus, bastustugor, grillkåtor, förråd och friggebodar.

Tillagd i varukorgen