Recepten är utvalda just för att de passar för matlagning över öppen eld eller bara för att det smakar gott.

Till den sista kategorin hör annanaspajen >>>

Pepparkakor med lingoncréme

Monika Ahlberg bjöd på flera smakupplevelser vid ett besök i Sorsele, sedan dess är en av dem ett givet inslag hos oss i samband med julen. Eftersom lingoncrémen är oerhört enkelt att fixa så händer det att en burk créme och ett paket pepperkakor följer med i höstens och vinterns utflyktskorg. Så här berskriver Monika det själv:

Lövtunna pepparkakssticks med syrlig lingoncréme är perfekt att servera på glöggfesten eller som tilltugg till julmiddagen.

/Monika Ahlberg

Ingredienser

Pepparkakor
0.5 dl rårörda lingon
1 paket philadelphiaost (200g)

Gör så här
Rör ihop lingon och Philadelphiaost, förvara i kyl.

Ställ fram pepparkakssticksen och lingoncrémen i en skål bredvid och låt gästerna ta för sig eller gör i ordning en bricka med ”färdiga bitar”.

Receptet kommer från kokboken Monikas jul. där finns även recept på lövtunna hyvlade pepparkaksticks.

Tillagd i varukorgen