Vildmarksgryta - Fältugn
Laga mat och baka över öppen eld
En smakrik soppa som går bra att frysa in.
En marknadsbesökare påminnde oss om denna värmande soppa som är enkel att tillaga. När hon såg att vi hade Skeppshults fältgryta sa hon tvärsäkert:
-"Det finns inget godare än Nikkaloukta soppa tillagad i en sån här gryta!"
Här är grundrecept samt lite förslag på några valfria ingredienser som kan tillsättas, både för smaken och färgen.
4 portioner
Ingredienser:
300 gram köttfärs
1 st purjolök
0,5 st vitkålshuvud
1,5 liter köttbuljong, oxbuljong för kraftigare smak
2 msk senap, fin eller grovmalen
smör
salt och peppar
Valfria tillägg:
1 morot
1 röd eller grön paprika
1 vitlöksklyfta
tomatpure
Tillagning
Gott att dricka till: mjölk eller öl.
Soppan går bra att frysa in.
Laga mat och baka över öppen eld
Gryta 4,5 L & Grillpanna 27cm - med gjutjärnshandtag.
Snacka om tungt vägande present!