Avalanche snöhyvel

- för säker snöröjning av tak

Tillbehör och reservdelar

Funkar den bra?

När jag provat snöhyveln blir jag påmind om att snöns egenskaper kan variera oerhört mycket. Det är i slutet av februari och snön på taken är ca 70cm. Det har varit växlande temperatur så den snö som är närmast takplåten är hårt packad medans det övre lagret är löst och lätt att hyvla ner.

En märklig upptäckt är att det vid ett och samma tillfälle kan vara olika mellan två byggnader, ca 20 meter ifrån varandra! Ingen av byggnaderna är uppvärmda så det har inte med med det att göra. På båda taken går det lätt att hyvla ner det översta lagret, det andra lagret går också att hyvla ner på ett av taken fast det krävs lite mer styrka. Men från det andra taket är det för tungt att komma igenom den tätt packade snön.

Min slutsats är att nästa år ska jag inte vänta lika länge med att ta ner snön och att det hur som helst känns bra att ha lättat tyngden från taken avsevärt med dagens hyvlingsinsats. Målsättningen är ju att tyngden inte ska orsaka skador på taket och inte nödvändigtvis att få "plåtrent tak".

Tillagd i varukorgen